O iunivesite i Sisifo e tatau ona vave faʻavasegaina a latou faʻafaigaluegaina tamaiti aʻoga faavaomalo

O iunivesite i Sisifo e tatau ona vave faʻavasegaina a latou faʻafaigaluegaina tamaiti aʻoga faavaomalo - Education Beyond Borders

VERBALISTS EDUCATION tala fou – Matou te logoina oe i lau malaga a’oga!

16-MAR-2023 | International Student Recruitment: O le geopolitical upheaval fesootai i le taua i Iukureini vaseina e leai se maketi a tamaiti aoga e mafai ona vaʻaia e matua mautu. O le mea lea, o iunivesite i Sisifo e tatau ona vave faʻalauteleina le numera o itulagi ma atunuʻu latou te faʻafaigaluegaina i se taunuuga.

O le lalolagi geopolitics ua matua suia lava i le sefulu tausaga ua tuanaʻi, ae o suiga e leʻi faʻaalia e pei o le 13 masina talu ai. O le taua i Ukraine ua vave ona tuufaatasia ai Sisifo; faamaumau sootaga i le va o Rusia, Saina, ma Iran; ma faatalitonuina le tele o isi malo, aemaise lava o Initia, o le le faaituau ma le faaeteete o le faiga sili lea ona atamai i le taimi nei.

O le malosi o Saina o loʻo manino le vaʻaia i lana faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma Rusia ma o se malosiaga tele e faʻavaeina se faatulagaga fou faavaomalo. O le si'itia o Saina o lo'o a'afia ai fo'i le mea o lo'o fa'aa'oga ai a'oa'o papalagi ma nofoaga o lo'o filifili ai tamaiti a'oga fa'avaomalo e su'esu'e.

Fa'ailoga tamaiti a'oga mai fafo i Kanata, 2017, 2019, ma le 2022

Fa'atonu Tamaiti A'oga Fa'avaomalo - Fa'ailoga mai fafo i Kanata, 2017, 2019, ma le 2022
International Student Recruitment: O le lesitalaina o tamaiti aʻoga mai fafo i Kanata ua 27% maualuga atu nai lo le taimi aʻo leʻi aliaʻe le faʻamaʻi, ma o nisi o faʻaopoopoga tele i nisi o maketi auina atu i lalo o se vaega o lena tala (faʻapitoa le faʻatupulaia o Filipaina e ofoofogia). O na fa'atuputeleina ua fa'amalieina ai le fa'aitiitia tele mai maketi autu a Asia o Saina, Vietnam, ma Korea i Saute. Punavai: ICEF Monitor

O le tulaga fou o Saina o se mea e una'ia ai le fa'avasegaina o tagata a'oga faavaomalo

O le suʻesuʻega a Saina i fafo atu o maketi ua tele tausaga o faʻamafola ma faʻaitiitia mo le US, Kanata, ma Ausetalia. O se vaega o le mafuaʻaga e fai si faʻavalevalea: Na auina atu e Saina le tele o tamaiti aʻoga i le sefulu tausaga talu ai e le o toe manaʻomia ona faia nei.

Aemaise lava, e faitau selau afe tamaiti aʻoga Saina ua faʻauʻu i le sefulu tausaga ua tuanaʻi mai aʻoaʻoga maualuluga i Sisifo ma o le toʻatele oi latou ua toe foʻi i le fale. O i latou na fa'au'u o lo'o fa'aosoina le tamaoaiga ma a'oa'oga a Sainastem, ma o loʻo taʻitaʻia nei e Saina le US i le 37 o 44 faʻatekonolosi fanua suʻesuʻeina i se suʻesuʻega i le tausaga e le Australian Strategic Policy Institute.

A'o fa'atuputeleina fa'aa'oa'oga fa'apolokiki ma le tamaoaiga a Saina, e fa'apea fo'i ona fa'atupuina a'oa'oga maualulugastem, e le gata i tulaga lelei ma le gafatia. Ole tele o fa'alapotopotoga a Saina ua i ai nei le avanoa i le pito i luga ole ta'aloga faavaomalokings. O ia mea na tutupu ua faailoa mai ai le mafuaaga ua lagona ai e le toatele o tamaiti aʻoga aʻoga maualuluga a Saina ma Asia ua sili atu le tele o mafuaaga latou te aʻoga ai i Saina ma Sisifo.

E le o se mea faʻafuaseʻi, ona o le faʻatupulaia o le malosi o Saina, o le tele o aʻoga ma iunivesite i Sisifo o loʻo tuʻuina atu se upega lautele i a latou taumafaiga faʻafaigaluega. O loʻo tumau pea le taulaʻi o Initia, e pei o isi maketi i Saute ma Sautesasae Asia, ae o Amerika i Saute ma Latina faʻapea foʻi ma Aferika ua faʻateleina le taua.

O le mea e faanoanoa ai e leai se mutaaga o loʻo vaʻaia mo le faʻaiʻuga a le taua, ma e leai se malamalamaga manino o le a foliga mai o le lalolagi i masina, poʻo tausaga o lumanaʻi.

I le taimi nei, o loʻo maua e tamaiti aʻoga faʻamoemoe i le lalolagi atoa le tele o ofo ma faʻaoso nai lo se isi lava taimi mai faʻalapotopotoga i le faʻatupulaia o numera o nofoaga. O le malosi o le tauvaga mo tamaiti aʻoga e atagia ai e le gata o faʻalapotopotoga e manaʻomia le faʻatumu o nofoaga i totonu o potu aʻoga, ae faʻapea foʻi ma le manaʻoga a le malo e faʻamalosia a latou aufaigaluega ma nofoaga suʻesuʻe ma faʻamalosia sootaga ma tamaoaiga o loʻo aʻe.

puna: ICEF Monitor


Verbalists Education Podcast

Mo tala fou ma tala manaia e uiga i aʻoaʻoga ma gagana matou te fautuaina Verbalists Education Beyond Borders. O lenei podcast ua vave becose lauiloa i le va o aʻoaʻoga faʻapolofesa ma tamaiti aʻoga.

Verbalists Education tala

Tumau i le pito i luga o tala faʻaaoaoga sili ona taua ma mea tutupu, faʻapea foʻi ma ofo sikolasipi! Fa'asoa e leai se totogi:

Auai 962 isi tagata o lesitala

le Verbalists Education & Language Network na faavaeina i le 2009 e PRODIREKT Education Group, ose faufautua fa'aa'oa'oga ta'uta'ua ma paaga a a'oga iloga ma kolisi i nofoaga autu iunivesete ta'uta'ua i le lalolagi. O le mea moni, o le galulue faʻatasi ma nei aʻoga taʻutaʻua na mafua ai ona faʻalauiloa Verbalists ose feso'ota'iga gagana.


Saili atili mai Verbalists Education & Language Network

Fa'asoa ina ia maua tala fou i lau imeli.

Tuua se tali

Saili atili mai Verbalists Education & Language Network

Fa'asoa nei e fa'aauau le faitau ma maua le avanoa i le fa'amaumauga atoa.

Ia faaauau pea le faitauina o